Grove deller a la
frikadeller
150g soya bønner
200g kikærter
200g hvidebønner eller anden fast bønne
100g (ikke udblødte)røde linser
1 stort og 1 lille groft skåret løg
5-6 spsk. tamari
2 spsk. æbleeddike
3 tsk. (små kugler) Hebarmare boullionpasta
3 spsk. alm soya
6 spsk. husk/loppefrøskaller udrøres til gel i vand
4 spsk. kikærtemel
salt
1-2 tsk. røget paprika
1-2 tsk. stødt spidskommen
Solsikkeolie til stegning.
Der kan evt. tilsættes hakket hvidløg og andre krydderier alt efter, hvilket tilbehør man laver til ’dellerne’.
Kikærter, bønner og soyabønner sorteres for de hårde (de der
ikke har suget vand), linserne overhældes med kogende vand, skal trække i ca
10-15 min, vandes kasseres efterfølgende. Kikærter og bønner køres i foodprocessoren, til en grofthakket masse (evt. ad 2 omgange) og resten af ingredienserne blandes i og stilles på køkkenbordet
½-1 time eller i køleskabet.
Der laves en lille delle af farsen, der steges på panden.
Hvis dellerne ikke hænger sammen (det er derfor man laver én
til at begynde med), kan der lavet lidt mere husk-gel, der klister farsen sammen. Og der kan blandes mere salt og krydderier i.
Steges på panden til de er gennemstegte (bønnerne skal være
bløde) ellers kan de kommes i ovnen på 150 grader og varme færdige.
Vi fik små kartofler, ærter og brun sovs til. Sovsen er lavet på solsikkeolie og margarine, hvedemel, hebarmare, muskatnød, salt, peber og vandet fra de kogte kartofler. Og naturligvis kulør.
Portionen er til en sulten familie på 4 og nok til frokost-deller og rester dagen efter. Man kan evt. fryse de færdig deller ned til en 'regnvejrs dag' eller halvere mængderne.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar