mandag den 21. november 2011

At tro på Gud - eller??

Jeg er døbt, konfirmeret og medlem af den danske folkekirke. Og alligevel har jeg altid haft det noget anstrengt ifht. troen på Gud. Jeg er opdraget i den kristne tro, ikke sagt at vi har bedt bøn, læst i biblen eller gået til gudstjeneste i den lokale kirke da jeg var barn. Jeg forestiller mig at jeg har haft den samme (manglende) tilknytning til kirken som mange af de mennesker jeg kender idag.

Jeg valgte at blive konfirmeret, da jeg - som jeg husker det - troede på Gud.
Men som årene er gået, synes jeg ikke at folkekirken har bragt mig en samhørighed eller tro på Gud.

I februar 2011 begyndte jeg at synge gospel. Egentligt var det ikke som en tro på Gud, men som en glæde ved sangen og samhørigheden i koret.
Jeg er meget begejstret for sangen og føler mig fri til at klappe, danse, synge, grine og nyde sangen sammen med alle de andre fra koret. Det har jeg aldrig følt en frihed til i folkekirken.

I takt med interessen for gospel har jeg fundet The Gospel Fellowship - en gospel kirke i København. Gospel Fellowship inviterer til Gospelgudstjeneste ca. 1 gang om måneden og jeg har været med 2 gange, senest igår.
OMG - her får man sig virkelig en på opleveren - Gospel Fellowship giver mig alt det som folkekirken ikke giver.
Her er frihed til at synge, danse og klappe med. Teksterne er på engelsk, nogle af dem er skrevet af Hans Christian Jochimsen (nogle rigtige ørehængere) og vises på projekter under gudstjenesten så alle kan være med.
Præsten taler om et stykke fra Biblen og drager sammenligninger til vores alles hverdag uden at være formanene eller fordømmene overfor menigheden.
Og der bedes for/med de der har lyst, det gives nadver og der kan tændes lys for de af vore kære som vi har mistet eller som vi ønsker at sende en ekstra tanke til - alt kan man deltage i, hvis man har lyst.  Der er ingen tvang!

Så spørgsmålet er om jeg tror på Gud??
Jeg ved, at jeg ikke forbinder livets strabaser med Guds prøvelser. Jeg ved også, at jeg selv kan gøre forandringen i mig - det er ikke Gud der gør det!

Med Gospel - det tror jeg på!

1 kommentar:

  1. Og det er du ret så god til :)

    Jeg tror at det er meget individuelt hvad vi bruger den tro til som vi er født ind i. For mig er det slet ikke vigtigt hvad den gud hedder, eller hvad for en tro den gud springer ud fra. Jeg efterlever ikke bevidst nogle bud eller forbud, men jeg ved at jeg tror eller håber, på at noget findes som er større end mig.

    Og, så har jeg altid godt kunne lide at komme i kirke til højtider, der er en særlig ro i det hus, synes jeg.

    SvarSlet

Powered By Blogger

Blog-arkiv